Bouwkeuring Amstelveen

Bouwkeuring Amstelveen

Bouwkeuring Amstelveen: Typen bouwkundige keuring in het algemeen.bouwkeuring amstelveen

Wat voor soort Bouwkundige keuring heb ik nodig?

1. NHG bouwkundige keuring

Banken en geldverstrekkers willen meer zekerheid en u wilt een goedkope hypotheek?
Bij sommige banken wordt een NHG als eis gesteld. Logisch gevolg van de afgelopen crisis in de bouw.

Door een erkend NHG rapport door een bouwkundig inspecteur te laten maken hebben u en anderen gelijk inzicht in alle gebreken en de kosten die hieraan verbonden zijn, op korte en lange termijn.

2. Bouwkundig keuring bij aankoop woning

Een bouwkundige keuring geeft u een duidelijk inzicht wat de huidige staat is van een woning, huis of bedrijfspand. Door een goede onafhankelijke bouwinspectie worden bouwonderdelen nagelopen en beoordeeld op hun toestanden. Kostenherstel is bij een goede inspecteur gelijk meegestuurd in zijn/haar rapport. Het versterkt de onderhandelingspositie van de verkoper en geeft meer zekerheid. U weet ook gelijk waar u aan bent. Wij adviseren altijd om de bouwkundige keuring als voorwaarden op te nemen in uw voorlopig koopcontract.

3. Meeloopkeuring

Gaat u een huis bezichtigen omdat u interesse heeft maar wilt u wel snel weten of het allemaal haalbaar is? Dan is een meeloopkeuring de ideale oplossing voor u.
In feite is een meeloopkeuring hetzelfde als een bouwkundige keuring maar u dient zelf een rapport en foto’s van de situatie te maken, indien u dit wenst.

U krijgt snel een advies van onze bouwkundig inspecteur. Ook over kostenherstel, indien nodig. Uiteraard wordt met u snel besproken wat de gebreken zijn aan de woning of een bedrijfspand.

Bouwkeuring Amstelveen

4. Opleveringskeuring

U heeft uw eigen droomhuis/bedrijfspand laten bouwen door een aannemer, maar u wilt toch weten of het allemaal volgens de regels en het bouwbesluit is gebouwd.  Of misschien zijn er bouwfouten die gevolg kunnen hebben op uw wooncomfort.

Samen met de aannemer gaat de bouwkundig inspecteur inspecteren of het allemaal volgens bouwnormen qua constructie maar ook afbouw is uitgevoerd. In plaats van een proces verbaal kunt u kiezen voor een opleveringskeuring. Op zo’n manier is het achteraf eenvoudig te controleren of de gebreken zijn afgehandeld door de aannemer of het bouwbedrijf. Dit kunt u beschouwen als de eerste oplevering.

5. Opleveringkeuring bij het wisselen van huurders

Bij het wisselen van een huurder wilt u als eigenaar vaststellen wat de situatie is, zodoende kunt u altijd achteraf bewijzen of de situatie aangepast is. Wijzigingen of schade  aan uw eigendommen worden in kaart gebracht.

6. Schade rapportage

Heeft u schade gelopen tijdens de bouw of verbouw/renovatie van uw woning of een winkelpand? En wilt u dit bouwkundig laten vaststellen? Dan is een bouwkeuring met een schaderapport wat u zoekt. Er wordt een rapportage gemaakt van de schade. Hiermee kunt u verdere stappen ondernemen indien u dit wenst.

7. Bouwkundige keuring fundering

Met name met oude panden wilt u meer zekerheid. Met name met panden of woningen die ouder zijn dan 20 jaar. Is de fundering in orde? Dan kunt u kiezen voor een funderingsonderzoek. Dan weet u zeker waar u aan begint, op zo’n manier beperkt u het risico en heeft u aan uw onderzoekplicht voldaan.

In feite is een bouwkundige keuring te gebruiken voor een moment opname van een bouwkundig aspect door een bouwkundig ingenieur.